SCORE Akademik Kalite Küçük Çalışma Grubu Takım Üyeliği

Akademik Kalite 9 basamakta incelenir:

-Temelin hazırlaması

-Outgoing seçimi

-Pre-Exchange/Departure Training

-Incoming özellikleri

-Upon Arrival Training

-Educational Activities

-Kalite değerlendirmesi

-Bilimsel çıktılar

-Etki değerlendirilmesi

Temel olarak 2,4,8 ve 9. basamaklar ile Ulusal Araştırma Değişimi Takımı veya diğer KÇG takımları ilgilenecektir. Bu KÇG takımı ve koordinatöründen beklenen ise kalan basamaklar hakkında çalışmalar yapmalarıdır. 

1.Basamak olan temelin hazırlanmasında, yıl içerisinde değişimin daha verimli gerçekleştirilmesi amacıyla LORE’lerin eğitimi ve değişim konusundaki eksikliklerinin kapatılmasında, LORE’nin Eğitim Drive’ı -The Holocron- gibi veritabanlarında daha verimli aktarım yapılmasını sağlayabilmek amacı ile Araştırma Değişimi Ulusal Takımına destek olunması hedeflenmektedir.

3.Basamak olan Pre-Exchange/Departure Training’de gönderilecek olan outgoinglerin değişime gitmeden önce, değişime karşı kültürel, profesyonel ve mentalen daha hazır olabilmeleri için çalışmalar yapılır. Bu çalışmalarda, kontratlara yerleşmiş olan outgoing‘lerin, bir değişimi tamamlayana kadar neler ile karşılaşacağına dair eğitimler verilir. Birliğimizden göndereceğimiz bir outgoing’in değişime daha fazla hazırlıklı ve daha fazla bilgili hale gelmesi hem TurkMSIC’in dış görünürlüğüne, hem de IFMSA’in değişim sistemlerine olumlu katkı sağlayacaktır. Beklentiler doğrultusunda bu KÇG’nin gönderilecek olan outgoing’lere yönelik temelinde kolaylaştırıcı uygulamalar  ve bilgiler toplaması, yerel/ulusal çapta eğitim oturumları organize etmesi hedeflenmektedir.

 ​​​5.Basamak olan Upon Arrival Training’in temel görevi, birliğimizde ağırlayacağımız incominglere değişim başlamadan veya değişimin başlangıcında, kendilerini değişime hazırlayan bir eğitim sürecini kapsar. Bu eğitim, özünde ağırlayacak yerel birlik gönüllüleri -LORE- veya CP tarafından verilmelidir. Şu anda elimizdeki UAT verebilme kapasitesi oldukça düşüktür. Akademik Kalite KÇG, Upon Arrival Training’in sürdürülebilirliğini de hedefleyerek ülke çapındaki kullanımını arttırmayı amaçlar.

 

6.Basamak olan Educational Activities, bir incoming’in değişimi sırasında herhangi bir konu hakkında, değişimini daha fazla verimli ve kaliteli hale getirecek bir şekilde eğitim alması veya bunun üzerine bir etkinlik yapılmasıdır. Bu etkinlerin düzenlenme oranı yeterli altyapı olmaması sebebiyle çok düşüktür. Bu konuda SCORE kaynakları ve hafızası taranarak, insanlara ulaşarak Educational Activities konusunda bir veri tabanının temeli atılması hedeflenmektedir. Bu veritabanı ile birlikte yerel birliklere konu üzerinde farkındalık kazandırma amacıyla toplantılar da düzenlenecektir.

 7.Basamak olan kalite değerlendirmesi Logbook’lar aracılığıyla yapılmaktadır. Logbook’lar değişim süresince incoming’in elde ettiği kazanımları ve gelişimini takip amaçı kullanılmaktadır. Akademik Kalite KÇG tarafından geçtiğimiz dönem içerisinde incoming’ler tarafından doldurulmuş olan Logbook’lar incelenecek ve veriler daha kolay değerlendirilebilmesi adına tablo haline getirilecektir. Logbook’lar ile eksiklikler değerlendirilecektir ve sorunlara yönelik hareket planı oluşturulacaktır.

KÇG üyelerinin fikirlerine ve gönüllülerden gelen geri bildirimlere bağlı olarak ek çalışmalar da eklenebilecektir. 

Başvuru Tarihleri
-
Başvuru Sahibi Takım
Araştırma Değişimi Çalışma Kolu
Başvuru Formu
Başvuru yapmak için üye olmanız gerekmektedir.