SCORE Akademik Kalite Küçük Çalışma Grubu Koordinatörlüğü

Değerli Türk Tıp Öğrencileri Birliği Gönüllüleri,

Sizlere SCORE KÇG Koordinatörlük başvurularının açıldığını duyulmaktan büyük bir sevinç duyuyoruz. Eğer sizler de SCORE'nin gelişimine katkı sağlamak ve SCORE'yi bir adım daha ileriye götürmek istiyorsanız başvurularınızı bekliyoruz.

SCORE Akademik Kalite KÇG hakkında daha fazla bilgiye, hazırlamış olduğumuz KÇG öneri formunu inceleyerek ulaşabilirsiniz.

(Bağlantı: https://drive.google.com/file/d/14tBFLnaO8lmJT1cUhDFpyizKpCTIm-DZ/view?usp=share_link)

Başvurularınızı bekliyoruz.

Sorularınız için bizlere ulaşabilirsiniz.

arastirmadegisimitakimi@turkmsic.org

 

Küçük Çalışma Grubu'nun Arka Planı ve Amacı:

Akademik Kalite 9 basamak ile incelenir. 

1- Temelin hazırlanması

2- Outgoing seçimi

3- Pre-Exchange/Departure Training

4- Incoming özellikleri

5- Upon Arrival Training

6- Educational Activities

7- Kalite değerlendirmesi

8- Bilimsel çıktılar

9- Etki değerlendirmesi

1, 2, 4, 8 ve 9. basamaklar üzerine Araştırma Değişimi Ulusal Takımı ve açılan diğer Küçük Çalışma Grupları çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Açılması planlanan Akademik Kalite Küçük Çalışma Grubu’nun kalan basamaklar üzerine çalışmalar gerçekleştirmesi planlanmaktadır.

3. Basamak olan Pre-Exchange/Departure Training, outgoing’lerin değişime gitmeden önce onları değişimin kişisel, profesyonel ve kültürel yönlerine hazırlamayı hedeflemektedir. Eğitimler, outgoing’lerin kontratlarına yerleştirilmesinden sonra, onların değişime gitmesine kadar olan süreçte karşılaşacaklarını anlatmak ve onlara değişimde neler yapılması gerektiğini aktarmak amacıyla düzenlenebilmektedir. Outgoing’lerin daha hazırlıklı ve bilgili olması TurkMSIC’in görünürlüğünü de olumlu yönde etkileyecektir. Bu doğrultuda, Akademik Kalite KÇG’nin öncelikli olarak SCORE gönüllülerinin beklentilerini toplaması hedeflenmektedir. Beklentiler doğrultusunda, yerel veya ulusal düzeyde outgoing’lere yönelik eğitim oturumları için hazırlıklar yapılması planlanmaktadır. Ayrıca, daha farklı materyaller de hazırlanarak outgoing’lere yönelik bir dosya oluşturulması amaçlanmaktadır.

5. Basamak olan Upon Arrival Training, incoming’lerin değişimlerinin başında veya değişimlerine başlamadan önce incoming’i değişime hazırlamayı amaçlayan eğitimlerdir. Bu eğitimlerin LORE’ler veya Contact Person’lar tarafından incoming’lere yönelik gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Ancak, yeterli alt yapı olmadığı için bu eğitimlerin düzenlenme oranı oldukça düşüktür. Akademik Kalite KÇG’nin bu anlamda yerel birliklerin kullanabilmesi için materyaller hazırlaması planlanmaktadır.

6. Basamak olan Educational Activities, değişim sürecinde devam eden projeye ek olarak incoming’lere yönelik düzenlenebilecek etkinlikleri kapsar. Bu etkinlikler ile incoming’lere normal değişim süreçlerinde elde edemeyecekleri kazanımlar kazandırmak hedeflenmektedir. Ancak, yeterli alt yapı olmadığı için bu etkinliklerin düzenlenme oranı oldukça düşüktür. Öncelikli olarak IFMSA tarafından hazırlanmış materyallerin yeterliliği konusunda SCORE gönüllülerinden bilgi toplanacaktır. Bu doğrultuda, KÇG’nin çalışmaları şekillenecektir. Yapılabilecek etkinlikler için yeni materyaller hazırlanacaktır ve gerekli görülmesi halinde IFMSA materyallerinin çevirisi üzerine çalışılacaktır.

7. Basamak olan kalite değerlendirmesi Logbook’lar aracılığıyla yapılmaktadır. Logbook’lar değişim süresince incoming’in elde ettiği kazanımları ve gelişimini takip amaçı kullanılmaktadır. Akademik Kalite KÇG tarafından geçtiğimiz dönem içerisinde incoming’ler tarafından doldurulmuş olan Logbook’lar incelenecek ve veriler daha kolay değerlendirilebilmesi adına tablo haline getirilecektir. Logbook’lar ile eksiklikler değerlendirilecektir ve sorunlara yönelik hareket planı oluşturulacaktır. 

KÇG üyelerinin fikirlerine ve gönüllülerden gelen geri bildirimlere bağlı olarak ek çalışmalar da eklenebilecektir.

 

Başvuru Tarihleri
-
Başvuru Sahibi Takım
Araştırma Değişimi Çalışma Kolu
Başvuru Formu
Başvuru yapmak için üye olmanız gerekmektedir.