Geleneksel Psikoloji Zirvesi - Gaziosmanpaşa TÖB

“Geleneksel Psikoloji Zirvesi" Gaziosmanpaşa Tıp Öğrencileri Birliği'nin düzenlediği klasik kongreler ile TurkMSIC ulusal etkinliklerinin birleşiminin yorumlanmasıyla ortaya çıkmış bir kongredir. Öncelikli hedefi Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri olan etkinlik, üniversitenin diğer bölümlerden oldukça fazla katılım talebi almıştır. Ayrıca etkinliğine diğer tıp fakültelerinden de katılım olmuştur. 

Etkinliğine Gaziosmanpaşa Tıp Fakültesinden 157 kişi katılım göstermiştir: 23 kişi PDR bölümü, 19 kişi Diş Hekimliği Fakültesi. 11 kişi de diğer tıp fakültelerinden katılım göstermiştir. 

4 bilimsel, 4 sosyal içerikli toplam 8 oturum gerçekleştirilmiş, etkinliğe entegre edilen "Aktivite Fuarı"nda yerel birliğin çalışma kollarının psikoloji ile ilgili açtıkları standlarda katılımcılar vakit geçirme şansı bulmuş, katılımcıların oylarıyla kazanan takımı belirlenmiş ve ödülleri verilmiştir. Sosyal programda ise "14 Mart Özel" teması kullanılmıştır.

Oturumlarda toplam 8 dış paydaşla çalışılmıştır. Prof. Dr. Bora Gürer Bora "Beyin Tümörlerinin Psikiyatrik Etkisi", Prof. Dr. Sirel Karakaş "Psikoloji ve Tıp Bilimlerinin Karşılıklı İlişkisi", Prof. Dr. Tahsin İlhan "Mutluluğun Anahtarı Nerede?", Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oktar Güloğlu "Aşkın Nörobiyolojisi" isimli sunumlarını gerçekleştirmiştir. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde bulunan Dr. Öğr. Üyesi İlker Güneysu "Dünden Bugüne OKB", Şeref Algur "Psikodrama ve Yaşam" isimli oturumlarını gerçekleştirmiş; Psikodrama ve Yaşam oturumu baştan sonra interaktif düzenlenerek anlatılan kısımlar gönüllülerin katılımıyla sahnede uygulanmıştır. Gözde Aytulun'un "Medya ve Toplum: Medya Psikolojisi" isimli oturumunda dizilerde oynayan karakterlerin analizi yapılmış ve yorumlanmış; Timuçin Sesli ise "Romantik İlişkilerde Psikolojik Taktiklerin Yeri" isimli oturumunu gerçekleştirmiştir.

Geleneksel Psikoloji Zirvesi'ni başarıyla gerçekleştiren Gaziosmanpaşa Tıp Öğrencileri Birliği'ni, Yereller Podyumu'nun Mart ayının favorisi oldukları için tebrik ediyoruz!

.